Hop til hovedindholdet

DJ Kreds 6 Nordjylland

Vi sender medietoppen i Nordjylland i ringen: Har vi en slagkraftig plan?


Dato og tid

Onsdag d. 1. september 2021 kl. 17:30 til 21:30

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 30. august 2021 kl. 11:00

Sted

Det Nordjyske Mediehus , Langagervej 1, 9220 Aalborg Det Nordjyske Mediehus
Langagervej 1
9220 Aalborg

Vi sender medietoppen i Nordjylland i ringen: Har vi en slagkraftig plan?


Arrangementsbeskrivelse

Året er 2031, og i Nørhalne kan ingen huske, hvornår de sidst har set en journalist. Fra vinduerne i den tomme hovedgade, lyser Facebooks blå lys denne tyste kommunalvalgs-aften i november.

 

- Lokale medier? De sagde jo, de var fulde af løgn, hvisker Lars Svendsen, 52 år, mens han skotter op mod overvågningskameraerne på Dagli’Brugsen. Uden dog at uddybe, hvem “de” er …. Måske ved han det ikke ....

 

Aj måske ikke. En journalistisk stramning. Click bait!

 

Eller hvad?

 

Lad os tage diskussionen! Er det ikke nu, hvor de lokale mediehuse gennemlever en gigantisk transformation, vi skal gøre det?

 

Jo, siger vi i Kreds 6, og derfor inviterer vi og Det Nordjyske Mediehus til en aften, hvor tre parter med ansvar for og viden om netop det, udfordrer hinanden i spørgsmålet: Er der overhovedet en fremtid for nordjysk journalistik?

 

Som tidligere udmeldt, har vi allieret os med en skarp indpisker - nemlig TV2 Nords administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør, Michael Justesen, når vi sender fremtidens administrerende chefredaktør Karl Erik Stougaard og manden med øjnene på fremtiden, journalisten og en af landets fremmeste medieforskere, Jan Birkemose i ringen for at udfordre hinanden på en række spørgsmål:

 

Hvem vil ikke gerne have et bud på, hvordan vi gør nordjyderne betalingsvillige? Hvordan vi åbner nordjydernes øjne og gør dem mere kræsne og kritiske i forhold til de sociale medier, hvor sandhed og fakta defineres af dem, der råber højest? Hvordan sikrer vi, at den fjerde statsmagt bliver styrket, at der er armslængde til magthaverne. At medierne spiller en central rolle i de samfund, de er placeret i?

 

Kort sagt:

 

Hvordan sikrer vi, at Lars fra Nørhalne stoler mere på Det Nordjyske Mediehus, DR og TV2 Nord end på Facebook og den lokale byportal?

Det hele sker på Det Nordjyske Mediehus, onsdag d. 1. september kl 17.30 adressen er Langagervej 1, 9220 Aalborg. Der bydes på aftensmad og en god diskussion. 

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >